Wie ben ik

Ik ben MfN-registermediator, gecertificeerd familiemediator en jurist met ruime ervaring binnen de advocatuur en het bedrijfsleven. Daarnaast was ik, als advocaat,  HR manager en later managing partner van het kantoor.

Binnen het bedrijfsleven heb ik gewerkt bij een familiebedrijf en een multinational. Daar ben ik verantwoordelijk geweest voor alle juridische kwesties. Ik werk nog steeds op interim-basis als legal counsel.

Ook heb ik uitgebreide bestuurlijke ervaring, onder meer als voorzitter van een grote sportvereniging. Daarnaast ben ik lid van een tuchtcommissie van de KNVB en arbiter geweest.

Ik heb, vanuit die achtergrond, ruime ervaring in het hanteren van allerlei conflicten en het begeleiden van onderhandelingsprocessen. 

Waarom ben ik mediator geworden

 

Toen ik met mediation in aanraking kwam, wist ik al heel snel dat dit iets is wat mij op het lijf geschreven is. Het was voor mij echt een ‘eye­opener’ om te zien hoe mediation ingezet kan worden om mensen te helpen zelf hun conflicten op te laten lossen. Een heel andere benadering, die goed past in de huidige maatschappij. Achter mediation gaat een bepaald mensbeeld schuil, namelijk dat van de geëmancipeerde mens die zelf over zijn belangen mag beslissen. Als advocaat verdiepte ik mij voornamelijk in belangen van enkel mijn eigen cliënt en gaf aan wat die waren. 
Ik ben enorm enthousiast over mediation, mijn cliënten ook, en heb indertijd zeer gemotiveerd en met veel plezier de opleiding tot mediator gevolgd en de specialisatie familiemediation afgerond. Gecombineerd met mijn juridische en financiële expertise kan ik jullie uitstekend bijstaan bij beslissingen ten aanzien van de juridische en financiële afhandeling van jullie zaken. En natuurlijk en zeker niet in de laatste plaats, heb ik oog voor de emotionele aspecten van een kwestie.

Bert le Blanc

  • LinkedIn Social Icon
2020-05-15_Judex56741.jpg

Mr. E.IJ. (Bert) le Blanc | Dr. J.P. Thijsselaan 2 | 3571 GP Utrecht | bert@leblancmediation.nl +31 (0) 6 53626516

KvK: 72815329 | Btw: NL001111209B86

  • LinkedIn Social Icon

©2019 by Le Blanc Mediation